Jan

Jag skaffade min första riesen och hund 1970 och har sedan dess haft en enda ras och det är risesenchnauzer och inget annat. Tävlat har jag gjort i både bruks, lydnad men framförallt har jag tävlat i drag det har varit mitt stora intresse. Jag har varit aktiv i vår lokala brukshundsklubb Karlskoga som tävlingsledare.
Inom rasklubben är jag spår instruktör på riesenlägret plus att liksom Annica varit aktig i utställningskommittén Kopparbo.

Annica

Jag har varit hundägare sedan 12 års ålder ,började försiktigt med en dvärgpudel. Min första riesen skaffade jag 1975 och då var jag fodervärd till Riesengårdens kennel Britta& Erik Öhberg.

Därefter har många riesenschnauzar passerat revy för både Jan och mig.  Jag har tävlat bruks  i unga år ett antal gånger men tyvärr inte mer än så. Däremot har jag varit med och stöttat Jan på tävlingar, främst dragtävlingarna.
Jag har varit aktiv inom rasklubben AfRS bl a som sammankallande i valberedningen och i utställningskommittén Kopparbo.

Vi köpte vår första hund tillsammans från Riesengårdens kennel ”Simon” hette han,  sedan gick det ett par år då köpte vi en tik som hade namnet Riesengårdens Ärtan och tog vår första kull u) Ärtan 1988. 1990 köpte vi ytterligare en tik Rondos Alice, som Jan tävlade både bruks och drag och nådde fina framgångar i tävlingarna. I draget tävlade han på SM med bra resultat. Alice visade sig dessutom vara en mycket bra avels tik, så vi anser att hon är själva stam tiken till vår fortsatta avel.

Vi är nu på bokstaven R och S alltså 19 kullar på Risenschnauzer plus att vi har haft 3 kullar på dvärgschnauzer.
Det har resulterat i dagsläget upp till c:a 169 avkommor.